İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

28 Mart 15:46 İnegöl’de bir garip olay ! Hastanelik oldu ..

resim yükle resim yükle resim yükle

Eski Belediye Başkanının İsmi Verildi

Giriş : 01.11.2017 15:37 - Güncellenme : 01.11.2017 15:39
İnegöl Belediyesi’nin Kemalpaşa Mahallesi Erenler cami yanında 5000 m2’lik alanda projelendirdiği Kemal Özkan Parkının yapım çalışmaları sürüyor. 350 bin TL’lik yatırımla bölgenin havasını değiştirecek parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle herkes burada kendisine yer bulacak” dedi.

İnegöl’ü geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirerek şehri modern bir kente dönüştüren İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde eski Belediye Başkanlarından Kemal Özkan’ın adını taşıyacak yeni yaşam alanı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erenler Camii yanında bulunan 5000 m2’lik alanda projelendirilen parkın bölgenin standartlarını yükseltmesi beklenirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Salı günü çalışmaları yerinde inceledi.

ERENLER CAMİ BÖLGESİNE HAYAT VERECEK
Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu ve Eşref Yiğit ile AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı incelemede, mahalle sakinleriyle de proje hakkında istişare yapıldı. Alanda yapılan inceleme sonrası projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, parkı eski Belediye Başkanlarından Kemal Özkan’ın adını taşıyacağını hatırlatarak “Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’de duyduğumuz sevincin, heyecanın bir ifadesini daha hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. İnegöl Belediye Başkanlarımızdan ve şuanda hayattaki en yaşlı Belediye Başkanımız olan 95’li yaşlardaki Sayın Kemal Özkan beyefendinin ismini vereceğimiz parkın yapım çalışmalarını incelemek üzere bir araya geldik. Erenler Camii ve bölgesine hayat verecek farklı farklı müştemilatların çalışmalarını yerinde inceleyip ilgili müdürlüğümüzden bilgiler aldık” dedi.

“İLK GÜNKÜ AŞKLA ÇALIŞIYORUZ”

“Bizler halkımızdan aldığımız güçle, ilk günkü aşk ve heyecanla dur durak bilmeden çalışmalar yapıyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Aktaş, “Takdir edersiniz ki bunları yaparken de bir bütçe kullanıyoruz, imkanlar dahilinde yapıyoruz. İnegöl biliyorsunuz artık 116 mahalleden müteşekkil. Bunun içerisinde Cerrah Mahallemiz de var, Yeniceköy Mahallemiz de var Elmaçayır’ı da var, Maden’i de var, Deydinler’i de var. Velhasıl kırsal mahalleler de dahil olmak kaydıyla 116 mahallede bunlar hayata geçiriliyor. Bu bazen bir meydan olarak, bazen otopark olarak, bazen kilit parke çalışması olarak, bazen bir semt sahası olarak hayat bulabiliyor. Bazen de böyle çok amaçlı, farklı fonksiyonlarda mahallelere hayat veren yaşam alanı haline geliyor. Aslında Kemal Özkan çok uzun süre Belediye Başkanlığı yapmamış. 1955-57 yılları arasında 2 yıl, 1959-60 yılları arasında da 1-1,5 yıl olmak kaydıyla toplamda 3,5 yıl Belediye Başkanlığı yapmış. Ama gerek ikili ilişkileriyle, gerekse de beyefendiliğiyle gerçekten dünya iyisi bir insan. Şuan İnegöl’ün yüz akı olan İnegöl Mehterini de dünyaya tanıtan, kuruluşunu yapan insanlardan biri Kemal Özkan. Mehter’in kuruluşunun 50’nci yılında da bizatihi kendisi İnegöl’e gelmişti. Ama artık sağlığı evinden çıkmaya çok uygun değil. Biz de iz bırakmış böyle iyi bir insanın, değerli bir yöneticimizin adını burada yaşatmak istedik. 1870 yılında kurulan İnegöl Belediyesi Sadıkzade Süleyman Ağa’dan günümüze gelene kadar kim ne hizmet ettiyse Allah razı olsun. Ölenlere rahmet diliyoruz, hayatta olanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. İnegöl bugün ihracat rakamlarıyla, mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla, tarımıyla, mehteriyle velhasıl bütün unsurlarıyla, sosyokültürel yapısıyla, Anadolu’nun farklı bölgelerinden aldığı göçle büyüyüp bu hale geldiyse, bunda her Belediye Başkanımızın, her yöneticimizin, her muhtarımızın, hasılı bu şehirde yaşayan herkesin bunda katkısı var. Dolayısıyla Kemal Özkan’da bu güzelliklere sebep olanlardan bir tanesi. Biz de kendisine müteşekkiriz” açıklamalarında bulundu.

HERKES BURADA KENDİSİNE YER BULACAK
Proje hakkında teknik bilgiler de veren Aktaş, “Bu projeyle ilgili toplamda 5 bin m2 alanımız planlandı. 3 parçada 46 araçlık 690 m2’lik otopark alanı bulunmakta. Diğer parçasında ise 190 m2’lik çocuk oyun alanı, 100 m2’lik fitness alanı, 420 m2’lik çok amaçlı futbol, basketbol ve voleybol sahası, 800 m2’lik ağaçlandırılacak yeşil alan ve 2800 m2’lik sert zemin, oturma ve yürüyüş alanları bulunmakta. Yani yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle herkes burada kendisine yer bulacak. Bu vesileyle hem cami yanındaki arsada da düzenleme yapacağız, beraberinde de asfaltsız bölümlerle ilgili asfaltlar da tamamlanacak. Mahallemizin aylardır, yıllardır beklediği uygulama da tamamlanmış olacak. Bitkilendirme çalışmasında; ıhlamur, erguvan, dışbudak ve akçaağaç kullanılacak. Tabi wash beton parke taşı uygulamalarımız da var. Bu noktada yaklaşık 350 bin TL’lik bir maliyette harcanmış olacak burayla alakalı. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kasım sonu itibariyle de inşallah bir aksilik olmazsa her şeyi ile bitiriyoruz. En uygun havada da gelip burada mahalle sakinlerimizle beraber hem bir açılış gerçekleştirip hem de beraber bir ziyaret yapmış olacağız. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği olan arkadaşlarımızı da kutluyorum” diye konuştu.

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER