İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

28 Mart 18:10 ANKET MASADA, ZAFER SAHADA OLUR

resim yükle resim yükle resim yükle

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Giriş : 17.09.2018 16:33 - Güncellenme : 17.09.2018 16:33

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün çalan ilk ders zili ile başladı. İnegöl İlkokulunda hazırlanan programda öğrenci ve velilere seslenen Belediye Başkanı Alper Taban, “Bilen ile Bilmeyen hiçbir olur” mu? tabi ki bilen ile bilmeyen bir olmaz. Bizler, hayat boyu eğitim ve öğrenimi önemsemek zorundayız” dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün başladı. 14 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte İnegöl’de 55 bin öğrenci ders başı yaptı. İlköğretim Haftası İnegöl’de İnegöl İlkokulunda hazırlanan programla kutlanırken, protokol üyeleri öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan İlköğretim Haftası etkinliğinde ilk olarak Okul Müdürü Serkan Çelik kısa bir selamlama konuşması yaptı.

“İLKÖĞRETİM HAFTASI 95 YILDIR ÜLKEMİZDE ANLAMINI ARTTIRARAK KUTLANMAKTADIR”
Programda daha sonra Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican söz aldı. Bilican, “17 Eylül 2018 tarihinde başlayıp 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek olan 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenci ve velilerle birlikte olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. İlköğretim öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlayan 6-13 yaşları arasında zorunlu eğitimi kapsar ki, artık zorunlu eğitimin lise dönemini de kapsadığını görmekteyiz. Başöğretmen M.Kemal Atatürk’ün Türk Milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş sevilerdeki ülkelere ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu yüzden İlköğretim Haftası 95 yıldır ülkemizde anlamını arttırarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
17 Eylül itibariyle başlayan eğitim öğretimin ilk yarısının 18 Ocak 2019 tarihinde sona ereceğini belirten Bilican, “İkinci yarıyıl ise 04 Şubat 2019 tarihinde başlayıp, 14 Haziran 2019 tarihinde bitecek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, milli, manevi ve insani değerlerimizle, tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ve bunları davranışa dönüştürmeyi kendine görev edinen bir anlayış içerisindeyiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YOLU BAHTI AÇIK OLSUN”
Belediye Başkanı Alper Taban da programda öğrenci, veli ve öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Taban, “2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bugün farklı duygular yaşıyoruz. Tatil sona erdi beraberinde artık dersler başlıyor. Ve inşallah bu heyecan yıl boyunca devam edecek. Velilerimizde çocuklarını okula getirmenin ve onları okullarına kavuşturmanın heyecanını yaşıyorlar. Tüm çocuklarımızın yolu bahtı açık olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“BİLEN İLE BİLMEYEN BİR OLMAZ”
Kur’an-ı Kerim’in Zümer Suresinin 9. Ayetini hatırlatan Taban, “Bilen ile Bilmeyen hiçbir olur” mu? tabi ki bilen ile bilmeyen bir olmaz. Bizler, hayat boyu eğitim ve öğrenimi önemsemek zorundayız. Bu konuda biliyorsunuz hükümetimiz iktidara geldiği günden beri bütçeden en çok payı Milli Eğitime ayırıyor. Tabi ki bunun üzerine koymamız lazım. Daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim ortaya koyabilmemiz lazım. Yeni yeni icatlar, yeni buluşlar yapacaksak, bir adım önde gideceksek, üretimimizi ve ihracatımızı artıracaksak bunun yolu eğitimden geçiyor.”

“EĞİTİM KURUMLARINA GEREKEN KATKI VE DESTEĞİ VERİYORUZ”
Eğitim kurumlarının her zaman yanında olduklarını belirten Taban, “Eğitim kurumlarımıza her türlü katkı ve desteği sağlıyoruz. Biliyoruz ki geleceğimiz olan yavrularımız ne kadar iyi şartlarda ve ortamlarda eğitim görürlerse geleceğe o kadar iyi hazırlanırlar ve inşallah geleceğimiz çok daha aydınlık olur” dedi.

“GELECEKTE BU ŞEHRİ BU ÜLKEYİ SİZLER YÖNETECEKSİNİZ”
Tüm öğrencilere kendi evladı gözüyle baktığını da ifade eden Taban, “Gelecekte bu şehri de bu ülkeyi de onlar yönetecek. Bizler, iyi bir nesil yetiştirmeyi arzuluyoruz. Ailelerimizde, idarecilerimizde ve öğretmenlerimizin de aynı kaygı içerisinde olduğunu düşünüyorum. Son olarak yaşadığınız bu ilk günkü heyecanınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz dileğiyle, hepinizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, en içten kalbi duygularımla sizleri selamlıyorum” dedi.

“ÖZGÜVENİ YÜKSEK, ANALİTİK DÜŞÜNEBİLEN, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKABİLECEK NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”
Programda son konuşmayı ise İnegöl Kaymakam Vekili, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu yaptı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Seyitoğlu, “Yeni eğitim öğretim yılı çok heyecanlı bir şekilde başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında belirttiği gibi, kendine özgüveni yüksek olan, eleştirebilen, analitik düşünebilen, milli ve manevi değerlere sahip çıkabilecek nesiller yetiştirmek biz yöneticilerin en başta gelen vazifeleri arasındadır. Ayrıca ailelerimizi içerisinde olacağı bir eğitimin önemli olduğunu da buradan özellikle belirtmek isterim. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eder, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlarım” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler, sergilenen folklor gösterileri ve orta oyun davetliler tarafından beğeni ile izlenildi. Öğrencilerin performansları alkış alırken, protokol üyelerinin sınıfları dolaşarak öğrencilere ders kitaplarını takdim etmeleri ile İlköğretim Haftası kutlamaları son buldu.

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER