İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

29 Mart 16:25 4 yıl içerde kalacak !

resim yükle resim yükle resim yükle

2018 Yılı Bütçe Kesin Ve Taşınır Kesin Hesabı Görüşmesi Yapıldı

Giriş : 25.05.2019 12:40 - Güncellenme : 25.05.2019 12:40

İnegöl Belediye Meclis Üyelerinin 5. Olağan 2. Bileşim Meclis Toplantısı tek gündem maddesiyle 23 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleşti.

 

2018 mali yılı bütçe ödeneği ve komisyon bilgisinin raporlarının sunulduğu toplantıda, yıl içerisinde 143.422.299,83 TL gider gerçekleşmesinin olduğu, buna karşılık gelir bütçesinin 146.438.539,02 TL olarak gerçekleştiği ve 2018 yılı gelirlerinin giderleri karşılama oranı hesaplaması yapıldığında bu oranın %102 olduğu belirtildi. Bununla bitlikte gider bütçesi ve gelir bütçesi detaylı bir şekilde sunuldu. Yeni bir sisteme geçiş yapıldığının altını çizen Alper Taban, meclis üyelerinin hassasiyeti için teşekkürlerini sundu. Verilerin rakamsal çıkışlarında herhangi bir sorun olmadığını, raporlandırılması kısmında gerçekleşen sistemsel eksikliklerin farkında olduklarını vurguladı. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan ve net verilerle durumu özetleyen Mali Hizmetler Müdürü Vural Özer; bütçe gerçekleşme verilerinde yaşanan herhangi bir sorun olmadığını, tüm harcama kalem ve cetvellerinin şeffaf olduğunun altını çizdi.

ŞEFFAFLIK İLKESİNE ÖNEM VERİYORUZ
Bütçe toplantısında konuşan Alper Taban; “iç denetimimize ve şeffaflık ilkesine önem veriyoruz. Hamdolsun veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Konuyla ilgili olabildiğince şeffaf durumdayız. Göreve başladığımız günden bugüne bütün harcamalar sıkı bir kontrolden geçiyor. Asla keyfi bir uygulama içinde olamayız” açıklamasında bulundu. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleşen meclis toplantısı Belediye Başkanı Alper Taban’ın ramazan sürecinin manevi havasının şehre bıraktığı güzellikler üzerine kısa bir konuşmasıyla başladı. Taban toplantıya eksiksiz katılım için teşekkürlerini belirtti.

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER