İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

28 Mart 18:10 ANKET MASADA, ZAFER SAHADA OLUR

resim yükle resim yükle resim yükle

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Giriş : 14.06.2016 09:26 - Güncellenme : 14.06.2016 09:26

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği konserde seslendirdiği türkülerle gönülleri mest etmeyi başardı.

Şef Yücel Düzel yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ramazan etkinlikleri kapsamında Heykel önünde Türk Halk Müziği konseri verdi. Birbirinden güzel ve unutulmaz eserleri seslendiren koro, izleyicilerden tam not aldı.

GÖÇMEN KIZI TÜRKÜSÜ
Koro programa Bolu yöresine ait “ Beyaz Giyme Toz Olur, Siyah Giyme Söz Olur” adlı türkü ile başladı. Ardından solist Mustafa Begeç, Bursa yöresine ait “Dereleri Aldı Tüfek Yankısı” türküsünü seslendirdi. Bir Rumeli türküsü olan ”Göçmen Kızı” adlı eseri de İzleyenler solist Hülya Yakın Altıntaş’tan dinledi.

ANADOLU’NUN DEĞİŞİK YÖRELERİNE AİT TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİLER
Kırıkkale yöresine ait “Ayrıldım Güler miyim” adlı türküyü solist Abdullah Yavuz, Ordu yöresine ait “Ordunun Dereleri” adlı türküyü solist Hüseyin Yılmaz, Erzurum yöresine ait “Şafak Söktü Gine Suna’m Uyanmaz” adlı türküyü Kenan Özen, Artvin yöresine ait “Bulutlar Oynar Oynaşır” adlı türküyü solist Teoman İpçi ve Elazığ yöresine ait “Mendilim İşle Yolla” adlı türküyü de solist İsmail Odabaş seslendirirken koro izleyicileri adeta Anadolu’nun farklı yörelerinde diyar diyar gezdirme başarısını gösterdi.

Gecede birbirinden güzel türküleri başarı ile seslendiren koro programa solist Esin Sönmez seslendirdiği Rumeli türküsü olan “Ayletme Beni Söyletme Beni” adlı eser ile devam ederken, Erzincan yöresine ait “Seherde Bir Bağa Girdim” adlı türküyü de solist Güler Güngörmüş seslendirdi.

AZERBAYCAN TÜRKÜLERİ
Programda Azerbaycan türküleri olan “Eziz Dostum Mennen Küsüp İncidi ve “Olmaz Olmaz” adlı eserleri de solist Nilüfer Oğuz başarı ile seslendirdi.

İZLEYENLERDEN BÜYÜK BİR BEĞENİ TOPLADI
Programda koronun ısrarını kırmayarak izleyenler karşısına çıkan şef Yücel Düzel ise, son dönemin en beğenilen eseri olan “Ben Yoruldum Hayat Gelme Üstüme” parçasını muhteşem sesiyle icra ederken izleyenlerden büyük bir beğeni topladı.

Programın sonunda koro “Bursa’nın ufak tefek taşları”, “A Fadimem” ve “Zeytin Yağlı Yiyemem Aman” adlı türkülerinden oluşan potporileri ile bu muhteşem geceyi noktaladılar. Konser sonrası koro, uzun bir süre izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER