Bu yarayı birlikte saracağız

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından AFAD’ın kontrolünde bölgeden tahliye edilen depremzedeler, Bursa’da adeta kendi evlerinde gibi karşılanıyor. Gerek deprem bölgesindeki yaraların sarılması gerekse de bölgeye yardımların ulaştırılması noktasında önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kente gelen depremzedelerin morallerini yüksek tutmak için de gerekli her türlü çalışmaya imza atıyor. Depremzedelerin gıdadan giyime tüm ihtiyaçlarının karşılandığı Kardeşlik Mağazası, şehir içi ücretsiz, ücretsiz üniversite hazırlık kursları, BUSMEK eğitimleri, psikolojik danışmanlık, şehir içi gezi turları gibi hizmetleri devreye alan Büyükşehir Belediyesi, depremin psikolojik izlerini silmeye çalışıyor. Depremzedelerin bu hizmetlere kolaylıkla ulaşımı için de ağırlıklı olarak kaldıkları yurtlara Büyükşehir Belediyesi tarafından başvuru stantları açılıyor.
Nilüfer Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kurulan stantlara da depremzedeler büyük ilgi gösterdi. Geçici de olsa Bursa’ya yeni bir yaşama başlayan afetzedeler, yararlanmak isterikleri tüm hizmetler için kolaylıkla başvurularını yaptı.
Başvuru sırasında afetzedeler çarkıfelek bilgi yarışması ile hem keyifli zaman geçirdi hem de Bursa’yı daha yakında tanıma imkanı buldu. BUSMEK tarafından kurulan ebru sanatı stantı da özellikle küçük depremzedelerin ilgi odağı oldu. Afetzede çocuklar hocaları ile birlikte ebru sanatı çalışmalarına katıldı. Ebru çalışmalarını kurutmaya alırken fotoğraflanan çocukların bir nebze de olsa yüzleri güldü.
Bu haber 520 kez okundu.
HABER LİSTESİ
-
01
Optimar’ın anketine göre partilerin oy oranlarıSeçime kısa bir süre kala sosyal medya ve anket şirketleri tarafından anket çalışmaları hızlandı. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim anketi optimar şirketi tarafından yayınlandı. Optimar, 23 ilde 1.916 kişinin katılımı ile 13-18 Mart tarihleri arasında yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. -
02
Ağıralioğlu: Bu vebale ortak olmayacağımYavuz Ağıralioğlu: Parti teşkilatlarımızın hissiyatı ise bilinsin, duyulsun istiyorum. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım. -
03
SOMA MAÇ BİLETİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZİnegölspor Futbol Şube Sorumlusu Cihan Bozacılar, yarın saat 14.00’da oynanacak Somaspor maçına gelmek isteyen öğrencilerin bilet bedellerinin yönetim kurulu tarafından karşılanacağını açıkladı ve tüm futbol severleri maça davet etti. -
04
Emekliye zam düzenlemesi Meclis’te!AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren kanun teklifinin meclise sunulduğunu duyurarak söz konusu yeni zammın 7 bin 500 lira üzeri alanlara uygulanmayacağını söyledi. -
05
AK Parti Bursa’da kimler aday adayı oldu ?28. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için AK Parti Bursa Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanların tam listesi belli oldu.