İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

28 Mart 14:02 İsmailağa Cemaati’nde Cübbeli Ahmet depremi !

resim yükle resim yükle resim yükle

Ortaokul Müdürlerine Ve Tercih Danışmanlarına Seminer

Giriş : 03.07.2018 14:07 - Güncellenme : 03.07.2018 14:07

02 Temmuz 2018 tarihinde İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN başkanlığında Şube Müdürleri Orhan ÇELİK , Ali DOĞRU ve Özel Büro Sorumlusu Musa OKTAR’ın katılımlarıyla İnegöl Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Resmi/Özel Ortaokul Müdürleri ile Tercih Danışmanlığı Komisyonlarına Yeni Liselere Yerleştirme Sistemi tüm yönleriyle anlatıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN konuşmasında;
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında TEOG sistemi kaldırıldığını yerine %10 sınavla, %90 mahalli yerleştirme ile öğrencilerin hangi liselerde eğitim göreceğinin belirleneceği Liselere Geçiş Sistemi getirilmişti. Hatırlanacağı üzere 2 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah sözel öğleden sonra sayısal olmak üzere iki oturumda sınav yapıldı. Sonuçlar ise 26 Haziran 2018 tarihinde açıklandı. 29 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adreslerinde yayınlandı. Öğrencilerimizin yanlış tercih yapmamaları, istemedikleri okulda öğrenim görmek zorunda kalmamaları için tercih danışmanlığı komisyonları kurduk. Eğitim Öğretim yılı içerinde 8. Sınıf öğrencilerine gerek liselerden gerekse kendi okullarındaki öğretmenlerinden okullarla ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunduk. Şimdi artık tüm bu çalışmaların ürüne dönüşeceği zaman geldi çattı. Bu tercih zamanını en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Yusuf TEKİN tarafından Bursa’da toplantı yapıldığını hatırlatarak , Bakanlığımızın tüm dikkatini yerleştirmelerin sorunsuz bir şekilde yapılması üzerine topladığını ve uyarılar yaptığını söyledi.
Kılavuzdaki takvime göre tercihler 2-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak ve 30 Temmuz 2018 tarihinde yerleştirmeler açıklanacaktır. Tercih süreci bugün itibari başladı. Yerleştirmeler sonunda dört dönem şeklinde nakil tercihlerinin alınıp sonuçlandırılacağını, bu dört dönem sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin ya açık liseye yerleştirileceğini yada 10-14 Eylül tarihleri arasında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuranların kılavuzdaki kriterlere göre boş kontenjanlara yerleştireceğiz. Ayrıca 2017-2018 eğitim öğretim yılında 9. Sınıfta başarısız olan öğrencilerin başvurularının da alınacağı kalan boş kontenjanlara aynı kriterlerle göre yerleştirme yapılacak. Dedi.
Şube Müdürü Orhan ÇELİK
Öğrencilerimiz için Tercih Danışmanlığı komisyonları kurduklarını bu komisyonların hafta içi her gün saat 9:00 ile 17:00 saatleri arasında başvuran öğrenci ve velilerimize yardımcı olacaklar. İnşallah bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bunun için ciddi hazırlıklar yaptık. 15 komisyonun kurulduğu okul ve merkezler Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi,
Kocatepe Ortaokulu,
Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu,
İstaş Kentaş Ortaokulu,
Yenice 19 Mayıs Ortaokulu,
Abdulhamit Han Ortaokulu,
Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu,
Gazipaşa Ortaokulu,
Alanyurt Ortaokulu,
Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu,
Dumlupınar Ortaokulu,
Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu,
Ertuğrulgazi Ortaokulu,
Sezai Karakoç Ortaokulu,
Atatürk Ortaokulu olarak seçildi.
Komisyonlarda mutlaka okul idaresinden bir başkan, en az biri rehber öğretmen ve diğeri branş öğretmeni olacak şekilde iki üyeden oluşan komisyonlar kuruldu. Aynı zamanda kaymakamlık oluru alınıp tercih danışmanlığı rehberlik modülüne tanımlandı.
Bizler tüm hazırlıklarımızı ve planlamamızı yaptık öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz. Lütfen tercihlerini son günlere bırakmasınlar.Dedi.
Şube Müdürü Ali Doğru;
Bakanlığımız Sınavlı okul olarak belirlediği
Mediha Hayri Çelik Fen Lisesine 120 ,
Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesine 90,
Proje okulu Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayacak olan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi 120,
Diğer proje okulu Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 120,
Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Alanına 30
Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına 30
kontenjan belirlemiştir.
Bu okullarımız 2 Haziranda sınava giren öğrencilerimiz tercih edebilecek. Fakat sınava girmiş olsalar dahi bu okulları tercih etmeden önce kendi bölgesindeki Mahalli liselerden en az 3 okul tercih etmek zorundalar. Bu tercih zorunluluğu öğrencilerin sınavlı okullara yerleşeme durumunda sistem tarafından değerlendirilecektir. Sistemin çalışması il içine öncelik verirken il dışını 2. Öncelikli olarak değerlendirecek.
2 Haziranda sınava giren öğrencilerimiz Mahalli Liselerden en az 3 en çok 5 tercih yapabilecek Sınavla alacak liselerden ise en fazla 5 tercih yapılabilecektir. Ayrıca 5 pansiyonlu okulda tercih edebileceklerdir. Öğrencilerimiz sınavlı okullarda puan üstünlüğüne mahalli liselerde ise bakanlığımızın belirlediği kayıt bölgesindeki ortaokula devam edip etmediği, tercih sırası, mezun olduğu okulda kaç dönem öğrenim gördüğü, ikamet adresi, mezuniyet notu, devamsızlık gibi birçok kriterler devreye girecek. Hangi kriterin ne şekilde uygulanacağı kılavuz da mevcut.
BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ SONUÇ
2 Haziran 2018 Cumartesi SINAV
26 Haziran 2018 Salı SINAV SONUCUNUN AÇIKLANMASI
2 Temmuz 2018 Pazartesi 13 Temmuz 2018 Cuma TERCİHLERİN ALINMASI
30 Temmuz 2018 Pazartesi İLK YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
6 Ağustos 2018 Pazartesi 10 Ağustos 2018 Cuma 1. NAKİL TERCİHLERİ ALINMASI
13 Ağustos 2018 Pazartesi 1. NAKİL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
13 Ağustos 2018 Pazartesi 17 Ağustos 2018 Cuma 2. NAKİL TERCİHLERİ ALINMASI
20 Ağustos 2018 Pazartesi 2. NAKİL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
27 Ağustos 2018 Pazartesi 31 Ağustos 2018 Cuma 3. NAKİL TERCİHLERİ ALINMASI
3 Eylül 2018 Pazartesi 3. NAKİL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
3 Eylül 2018 Pazartesi 6 Eylül 2018 Perşembe 4. NAKİL TERCİHLERİ ALINMASI
8 Eylül 2018 Cumartesi 4. NAKİL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Mahalli yerleştirme konusunda Ali Doğru konuşmasına şu şekilde devam etti.
Bursa ili 32 bölgeye ayrıldı. 18. Ve 19. Bölgeler İnegöl bölgesidir. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda İnegöl 2 bölgeye ayrıldı. 8. Sınıftan 4067 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimizin ortaokulların bulunduğu bölgeler öğrenci sayıları itibariyle ve liselerin bulundukları bölgeler itibariyle kuzey güney olarak ayrıldı.
Her iki bölgedeki öğrencilere Anadolu Liselerine %30 Anadolu İmam Hatip Liselerine %20 Meslek Liselerine %50 kontenjan ayrıldı. Her iki bölgedeki öğrencilerin Anadolu Lisesine ve diğer liselerimize yerleşme oranları eşittir.
İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm-Otelcilik), Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık-Meslek), İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi (Eski adıyla Çıraklık Yeni statüsüyle Meslek Lisesi) her iki bölgedeki öğrenciler de tercih edebileceklerdir.
Özel okulların 9. Sınıfına kayıt yaptıran ve özel yetenekle öğrenci alan Spor Lisesi Güzel Sanatlar Lisesi gibi okulları kazanan öğrenciler tercih yapmayacaklar.
SORU VE CEVAPLAR
LGS Puanları ve yüzdelik dilimler ne anlama geliyor?
Bu sene açıklanan LGS puanları geçmiş yıllardaki TEOG’la kıyaslandığında çok düşük algısı oluşturdu. Ancak öğrenci ve velilerin tercih yaparken puanlardan çok yüzdelik dilimlere bakmaları ve okul tercihlerini buna göre oluşturmaları daha isabetli olacaktır. Geçmiş yıllarda 340 puan alan bir öğrenci Anadolu Liselerine yerleşemezken, bu yıl aynı puanla öğrencilerin sınavla öğrenci alan okullara yerleşmesi mümkün olabilecektir. Bu anlamda genel yüzdelik dilimi %13 olan öğrenciler LGS Puanıyla 126 bin kontenjanlı sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilecek gruptadır.
Fen Liselerinin Toplam Kontenjanı Ne Kadar ?
Sınavla öğrenci alan okullar kategorisinde ilan edilen ve proje okulu olan 312 Fen Lisesinin yaklaşık kontenjanı 34 bin 500. LGS’ye 971 bin öğrenci girdiğine göre, genel yüzdelik dilimi %3,5 olan öğrencilerin doğru bir tercih yapması durumunda Fen Liselerine girmeleri mümkün görünüyor. Öğrenciler, çok tercih edilen okulların yüzdelik dilimlerinin düşeceğini göz önünde bulundurarak tercihlerini yapması bu okullara yerleşmeleri açısından önemli olacaktır.
Anadolu Liselerinin Toplam Kontenjanı Ne Kadar ?
Fen Liselerinden sonra öğrencilerin girmeyi hedefledikleri Anadolu Liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liselerinde 525 okulun toplam kontenjanı 65 bin. Bunun 37 bini Anadolu Lisesi, 28 bini İmam Hatip Anadolu Lisesidir. LGS sınavı sonuçlarına göre genel yüzdelik dilimi %10 olan öğrencilerimiz, Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranından 5 tercihin içinde bu okullara yer vermeleri halinde yerleşebileceklerdir. Öğrencilerin, ilgi, beceri ve gelecek ile ilgili hedeflerini gözeterek gerçekten gitmek istediği okullara göre tercihlerini belirlemesi önemlidir.
Program uygulayan Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları Nedir ?
Bünyesinde Program Uygulayan, meslek alanında pilot uygulama olarak belirli eğitim reformu ve programları uygulamak ve faaliyet göstermek üzere açılan 449 mesleki ve teknik Anadolu lisesi var. Bunların toplan kontenjanı da 25 bin 500 civarında. Bu okullar, uygulanacak meslek alanı ile ilgili milli eğitim müdürlükleri ile orta ve büyük ölçekli işletmelerle ve kuruluşlarla öğrencilerin işletmede beceri eğitimi ve stajı, mezuniyet sonrası istihdamları, öğretmenlerin mesleki gelişimleri, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi konularında iş birliği içerisindedir. Bu nedenle öğrenciler, bu okullardan mezun olmaları durumunda iş dünyası tarafından öncelikli tercih sebebi olmaktadır.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ
Kimler Tercih Yapabilir?
8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih başvurusunda bulunabilecektir.

Tercih İşlemlerine Hangi Tercih Grubundan Başlamalıyım ?
Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler ile sınava girmeyen öğrenciler olmak üzere tüm öğrenciler öncelikle yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır (Aksi halde Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır).
YEREL YERLEŞTİRME
Yerel Yerleştirme nasıl yapılacak? Yerel yerleştirme; okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara, öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puan dilimi, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Bu algoritmaya göre, ikamet ettiği adres ve kayıt alanı bakımından, kendi kayıt alanında bir liseyi ilk tercihinde seçen, halen kayıt alanındaki bir ortaokulda ve 8 dönemdir okuyan, ortaokul başarı durumu 80-100 başarı diliminde olan ve 8’inci sınıf devam-devamsızlığı 0-5 gün aralığında bulunan bir öğrenci yerleştirmede önceliklidir.
Yerel Yerleştirmede Kaç Tercih Yapılabilir ?
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunulabilir. Yapılan tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir.
Yerel Yerleştirmede 5 (beş) tercih yapmak zorunlu mu?
Yerel Yerleştirmede tanınan 5 (beş) tercihi hakkının tamamını kullanmak zorunlu değildir. Yalnız bir okula yerleşebilmek için tüm tercihlerin kullanılması önemlidir. 1 (bir) tercih, 2 (iki) tercih veya 3 (üç) tercih yapılarak da bu bölümdeki tercihler tamamlanabilir. Ancak ilk 3 (üç) tercihi “Kayıt Alanından” yapmak zorunluluğu vardır.
Yerel Yerleştirme Tercihlerinde Bütün Tercihler Anadolu Lisesi (aynı tür) Olabilir Mi ?
Hayır. Verilen 5 (beş) tercih hakkının en fazla 3’ü aynı okul türünden olabilir. İlk 3 (üç) tercih Anadolu Lisesi seçilmişse, 4’üncü ve 5’inci tercihler başka tür okul olmak zorundadır. Son iki tercih hakkı (4’üncü ve 5’inci tercihler) “Kayıt Alanından” kullanılabileceği gibi, “Komşu Kayıt Alanı” veya “Diğer” Kayıt Alanlarından da kullanılabilir.
DİKKAT: KOMŞU BÖLGEDEKİ OKULA YAPILACAK TERCİHLER MEVCUT BÖLGESİNDE KONTENJANIN DOLMAMASI DURUMUNDA DEĞERLENDİRİLECEKTİR. İNEGÖL ŞARTLARINDA KOMŞU BÖLGEDEN ANADOLU LİSESİ TERCİH EDİLMESİ ÖLÜ TERCİH OLACAĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.
Yerel Yerleştirme Tercihlerinde Komşu Kayıt Alanından veya Diğer Kayıt Alanlarından (il içi veya dışı) Anadolu Lisesi Tercih Edilebilir Mi?
Elbette. İlk 2 (iki) tercih Kayıt Alanından Anadolu Lisesi olarak, 3’üncü tercih bir başka tür okul (Meslek Lisesi veya İmam Hatip Lisesi) yine Kayıt Alanından yapılarak, 4’üncü tercih “Komşu Kayıt Alanı” veya “Diğer” Kayıt Alanından Anadolu Lisesi yapılabilir. Beşinci tercih Anadolu Lisesi kontenjanı dolduğu için başka (Kayıt Alanı veya Komşu Kayıt Alanı, Diğer Kayıt Alanı) bir okul türünden olmalıdır.

Yerel Yerleştirme tercihlerinde Kayıt Alanından tercih yapmadan sadece “Komşu Kayıt Alanı” veya “Diğer” kayıt Alanından tercih yapılabilir mi?
Hayır yapılamaz. Öncelikle ilk 3 (üç) tercihin Kayıt Alanından yapılması zorunludur. İlk 3 tercih Kayıt Alanından yapılmadan tercihler sisteme kayıt edilemez.
Yerel yerleştirmede öğrencinin okuduğu ortaokulun etkisi olacak mı?
Bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda okuyan öğrenci, “Komşu Kayıt Alanı”nda bir ortaokulda okuyan öğrenciye göre; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenci de “Diğer” Kayıt Alanlarında okuyan öğrenciye göre avantajlıdır. Aynı Kayıt Alanında bir ortaokulda okuyan öğrencilerden bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda dönem olarak fazla okuyan öğrenci az okuyanlara göre daha avantajlı olacaktır.
Tayin, başka bir ile taşınma, zorunlu nakil gibi nedenlerle yer değiştiren öğrencilerin durumları nasıl olacak, ortaokulda bulunma düzeyinden dezavantajlı duruma düşecekler mi?
Tayin, doğal afet, zorunlu nakile tabi olma, emekli olarak başka bir yere yerleşme nedenleriyle il dışından gelenlerin çocukları; Anne veya babası ayrılmış veya ölmüş, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında koruma kararı koruyucu aile yanına veya ikinci derece yakınlarının yanına yerleştirilenler.. (Kılavuz 1.5.2 Maddesi b) fıkrası) tercihlerini onaylattıkları okul müdürlüğüne durumlarını belgelemeleri halinde bu madde kapsamında hak kaybına uğramazlar.

MERKEZİ YERLEŞTİRME

Merkezî Yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci tercihleri doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
Öğrenciler, Merkezi Sınav Puanına Göre Öğrenci Alan Okullardan Kaç Tercih Yapabilirler ?
Merkezi sınava giren öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar tercih ekranından kendilerine sunulan 5 (beş) tercih hakkını istedikleri gibi kullanabilirler. Öğrenciler, aldıkları puanı ve bulundukları yüzdelik dilimleri göz önüne alarak, en az 1 (bir), en fazla 5 (beş) tercihte bulunabilirler.
Merkezi Sınav Puanına Göre Öğrenci Alan Okulları Tercih Ederken Tercihlerin Tümü Aynı İlden Olmak Zorunda Mı?
Sınavla öğrenci alan okul tercihleri yapılırken, tercih ekranında ülke çapında sınavla öğrenci alan tüm okullar açılacaktır. Öğrenciler bu ekrandan ilgi ve isteklerine göre en fazla 5 (beş) tercih yapmak kaydıyla; Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ile özel program ve proje uygulayan Anadolu Liselerini (Tablo–1)’den, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı özel program ve proje uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programlarını (Tablo­2)’den, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı özel program ve proje uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerini (Tablo–3)’den seçebilirler.
Öğrenciler Sadece Sınavla Öğrenci Alan Okul Tercihinde Bulunabilir Mi?
Hayır bulunamaz. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

PANSİYONLU OKULLAR
Pansiyonlu Okul Tercihinde Bulunmak Zorunlu Mudur?
Hayır. Pansiyonlu okul tercihi yapmak zorunlu değildir. Öğrenci isterse bu bölümden de aynı okul türünden en fazla 3 (üç) olmak üzere 5 (beş) tercih yapabilir.
Yerleştirme Önceliği Tercih Grupları Arasında Nasıldır?
Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihlerinden birine yerleşmiş ise yerel yerleştirme tercihleri; yerel yerleştirme tercihleriyle bir okula yerleşmiş ise, pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.
Tercihlerin Okuldan Onaylatılması Zorunlu Mudur?
Tercihler belirlendikten sonra mezun olunan ortaokul veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurularak, tercihlerin sisteme kaydını kontrol etmek/yaptırmak, okul müdürlüğüne 02-13 Temmuz tarihleri arasında onaylatmak ve tercihlerin bir çıktısını imza karşılığında almak zorunludur.
Özel okula kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunabilecekler mi?
Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, kayıtlarını iptal etmediği sürece tercih ekranı açılmayacak ve tercihte bulunamayacaktır.
Yerel Yerleştirme Okul Tercihleri Ekranından 3’ü Kayıt Alanından olmak üzere EN FAZLA 5 (beş) tercih yapılabilir. Bu bölümde tercih yaparken öğrencinin OBP ve Devamsızlık değerleri dikkate alınmalıdır. OBP başarı dilimi 80,00-100 aralığında olmayan ve devamsızlık süresi 5 gün üzerinde olan öğrencilerin, Yerel Yerleştirmede bir okula yerleşebilmek için 4’üncü ve 5’inci tercihlerini “Kayıt Alanında” farklı bir tür okul seçerek mutlaka kullanmaları önerilir. Okullar seçildikten sonra “Kaydet” butonuna tıklanarak Yerel Yerleştirme tercihleri kayıt işlemi tamamlanır.
TERCİHLERİN ONAYLANMASI
Öğrenci ve veliler tercihlerini e-okul.meb.gov.tr adresinden kendi imkanlarıyla veya kılavuz ekinde bulunan Ek-1 Ön Çalışma Formunu doldurarak ortaokul müdürlüğüne beyan ederek de yapabilirler. Tercihler belirlendikten sonra mezun olunan ortaokul veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu (özel ortaokullar hariç) müdürlüğüne başvurularak, tercihlerin sisteme kaydını yaptırmak/kontrol etmek ve 02-13 Temmuz tarihleri arasında onaylatarak, tercihlerin bir çıktısını imza karşılığında almak zorunludur.
Okul müdürlüğü yapılan öğrenci tercihlerini “Onay İşlemleri” modülünden görür. Kılavuzun 1.5.2 Maddesi b fıkrası gereği varsa sunulan evrakları inceler, geçerli bulduğu beyanlarla ilgili sistemdeki ilgili kutucuğu işaretleyerek işlem yapar (üstteki ekranda kırmızı renkle belirtilen kısım). Tercihleri onaylar. Tercihlerin bir çıktısını veliye verir, diğer çıktısını sunulan belgelerin onaylı bir örneği ile birlikte saklar.

 

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER