İnegöl'ün Anlık Haber Kaynağı. İnegöl'ün Sesi. En Son Haberler, Canlı Yayınlar, Fotoğraf ve Video Galerileri İle İnegöl'ün Gündemi Burada...

29 Mart 16:25 4 yıl içerde kalacak !

resim yükle resim yükle resim yükle

2019-2020 Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Giriş : 11.10.2019 12:03 - Güncellenme : 11.10.2019 12:03

İnegöl Belediyesi, kış mevsimine girilmesiyle birlikte kültür sanat sezonunu açtı. Sezonun ilk gösteriminde “Bence Hiç Komik Değil” yetişkin tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu. Kahkaha dolu geceye ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu.

Düzenlediği etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte sona eren salon programlarına yeniden başladı. Soğuk kış günlerinde ilçe halkının içini ısıtacak sahne gösterileri ve programlara ev sahipliği yapan İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür Merkezi, Perşembe akşamı yeniden kapılarını sanata açtı.

“VATANIMIZ İÇİN HER BİRİMİZ CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ”
2019-2020 Kültür Sanat Sezonu açılışı, 19.30’da İnegöl’de kültür ve sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Barış pınarı Harekatına değinerek “Barış Pınarı Harekatının ikinci gününü yaşıyoruz. Bundan dolayı da bugün şehitlerimiz var. Bundan duyduğum üzüntüyü de ifade etmek istiyorum. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Ama söz konusu vatansa, bizim için gerisi teferruattır. Bu vatan, bu ülke toprakları, bağımsızlığımız ve milletimiz için can verilmesi gerekiyorsa her birimizin bu canı vermeye hazır olduğunu belirtmek istiyorum. Rabbim tüm askerlerimizin ve ordumuzun yardımcısı olsun” dedi.

7’DEN 77’YE HERKES SANATLA BULUŞACAK
Kültür sanat sezonuna ilişkin de konuşan Taban, “Bugün 2019-2020 yılı kültür sanat sezonumuzu açıyoruz. Aramızda çok değerli misafirlerimiz var, sanatseverler var. Birazdan sizleri çok güzel bir tiyatro gösterisiyle buluşturmuş olacağız. Tabi kültür ve sanatın bir toplum üzerindeki rolü, etkileri tartışmasız yadsınamaz. Dolayısıyla bizler de vatandaşlarımızla kültür sanat aracılığıyla sosyalleşmeyi, birlik ve beraberliğimizi arttırmayı, şehircilik bilincinin daha da sağlamlaşmasını arzuluyoruz. Bu merkezde yıl boyunca pek çok etkinliğe imza atıyoruz. Meslek kurslarımız var, kişisel becerilerin arttırılması anlamında kurslar ve eğitimler var. Kişilerin burada kendi hayatına fayda sağlayacak işleri çıkarıyor olması bizleri de sevindiriyor. Sizlerden gelen fikirler ve önerilerle de sürekli olarak yenilenmeye, gelişime açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 7’den 77’ye herkes bu merkezde sanatla buluşmuş olacak” ifadelerinde bulundu.

İLK GÖSTERİM; “BENCE HİÇ KOMİK DEĞİL”
Kokteyl ve sezon açılış konuşmasının ardından, 20.00’da sezonun ilk gösterimi gerçekleştirildi. Televizyon ekranlarından da tanıdığımız sanatçılar; Haldun Boysan, Yosi Mizrahi, Sibel Tomaç’ın da sahne aldığı “Bence Hiç Komik Değil” isimli komedi türündeki yetişkin tiyatro oyunu İnegöllülerin beğenisine sunuldu. 2 perdelik oyunda, başarılı oyuncuların performansıyla salondakiler kahkahalara boğuldu.

GÜLDÜRDÜLER, EĞLENDİRDİLER, DUYGULANDIRIP DÜŞÜNDÜRDÜLER
Oyun sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu akşam çok eğlendik, güldük ve aynı zamanda biraz duygulanıp düşündük. Ben performanstan dolayı çok heyecanlandım. Duyguları ve sahneyi dolu dolu hissettik. Kültür sanat sezonumuzu da böyle bir etkinlikle açmamız ayrıca çok hoşuma gitti. Emeğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok başarılıydı. Çok kıymetli hemşerilerimize de bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel projeler ve etkinliklerde hep birlikte olacağız” şeklinde konuştu. Taban, oyunculara İnegöl’ü simgeleyen çini takdiminde de bulundu.

kemeravm.gif resim yükle resim yükle resim yükle

SON HABERLER