Ahmet Türk: “Kürtler kimsenin askeri değildir”

Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’ın sorularını yanıtlayan Türk, “Erdoğan ve AKP, ekonomik kriz koşullarında kaybedeceği bir seçime girmek istemez. Bu nedenle bir erken seçim beklemiyorum. Ancak Haziran’da da seçim olmayacaktır çünkü bu sefer Erdoğan’ın seçime girip girmeyeceği tartışma konusu olacaktır. Bu yüzden Erdoğan’ın bahar aylarında seçime hazırlandığını düşünüyorum” görüşünü ifade etti.
“Kürtler kimsenin askeri değildir”
Muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayları hakkında da konuşan Türk, şöyle dedi:
“Önce adayın açıklanması, adayın gelecekle ilgili projelerinin ortaya çıkması lazım. Ama şunu söyleyebiliriz, Kürtler kimsenin askeri değildir. Kürtler, ancak demokrasinin askeri olabilirler. Yani Kürtlerin demokrasi beklentisi var. Özgürlük ve eşitlik talepleri var. Bu kararlılığı görmek lazım. Elbette Erdoğan bugüne kadar Kürtlere zulmetmekten başka bir şey yapmadı. Bunu görüyoruz ve unutmuyoruz. Ancak muhalefet de mevcut sistemi koruyarak, bazı şeyleri iyileştirmeye çalışarak Türkiye’ye demokrasi ve barışı getiremez. Bazı radikal adımların atılması lazım.”
Bu haber 430 kez okundu.
HABER LİSTESİ
-
01
Bu zamlar yapılırken halk hiç düşünülüyor mu ?Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, ulaşım ve ekmeğe yapılan zammı eleştirerek Türkiye’nin idare edilemediğini söyledi. -
02
Katliam gibi kaza !İstanbul-İzmir otobanında meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybederken 2 kişide yaralandı. -
03
Bakan Nebati Enflasyon Artışının Nedenini AçıkladıHaziran ayı enflasyon artışı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Haziran ayı enflasyon oranlarının neden arttığını açıkladı. -
04
Bakan Bilgin EYT’nin Çözümü İçin Tarih VerdiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında hem enflasyon hem de EYT konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu. -
05
Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu.Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerin saldırısı sonucu bir askerin şehit olduğu bildirildi.