Memişoğlu, sigara içilen alanlar ile sigara içme görüntülerinin azaltılmasına yönelik düzenlemenin en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını duyurdu.
Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada, sigarayla mücadelede yeni bir aşamaya geçileceğini belirterek, "Sigaranın görünürlüğünü azaltmamız lazım" ifadelerini kullandı. Hazırlanan mevzuat çalışmasının, özellikle toplum sağlığını korumayı ve gençleri sigara kullanımından uzak tutmayı hedeflediği öğrenildi.
Yeni düzenleme kapsamında; kamuya açık alanlarda sigara içilen bölgelerin sınırlandırılması, sigara içme görüntülerinin medya ve sosyal alanlarda azaltılmasına yönelik adımlar atılması planlanıyor. Bakanlık, sigara kullanımının normalleştirilmesini engelleyerek, pasif içiciliğin de önüne geçmeyi amaçlıyor.
Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışması, sigarayla mücadele kapsamında bugüne kadar atılan en kapsamlı adımlardan biri olarak değerlendirilirken, düzenlemenin Meclis'te görüşülmesinin ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.