Tarih: 14.08.2022 21:27
Suriye'li Avukat ; Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz.
Suriyeli avukat Mustafa Bayırlı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de seçimler yaklaştıkça Suriyelilere yönelik baskının arttığını ileri sürdü.
Sözcü Gazetesinde yer alan habere göre ; Göç İdaresi görevlileri için 'Kuduz Köpek' ifadesini kullandı.
Suriyeli Avukat Bayırlı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
*Bir arada yaşamak için entegrasyon kursları düzenlemeden önce, hükümetten Göç İdaresi'ndeki memurlara insanlık kursları düzenlenmesini talep ediyorum.
*Bu kurslar başarıyla tamamlandıktan sonra hükümetin entegrasyon kursları düzenlemesi daha faydalı olacaktır. Örneğin bazı göç idaresi memurları kuduz köpekler gibiler.
KILIÇDAROĞLU'NU SURİYE'YE GÖNDERECEĞİZ
Bayırlı sosyal medya paylaşımının devamında Suriye'ye gönüllü dönüşü de eleştirdi. Şu ifadeleri kullandı:
*Ne yazık ki, Gaziantep İl Göç İdaresi, ülke içinde ikamet eden Suriyelilere karşı çok ama çok sert bir politika izliyor. Özellikle Türkiye'deki Suriyelilerin cehennemi olan Oğuzeli merkezinde.
*Bugün Suriye'ye gönüllü dönüş için kağıt imzalayanları fark ettim ve şahit oldum. Kağıtların içeriğini insanlara bildirdiğimde gönüllü dönüş iptal oldu çok şükür. Lütfen içeriğini bilmediğiniz kağıtları imzalamayın.
*Maalesef Türkiye'de seçimler yaklaştıkça her yönden Suriye halkına baskı artıyor. Size söz veriyorum iktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz. Herkes tarafından iğrenç bir siyasi koz olarak kullanılıyoruz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —