Asgari ücret, 245 dolar seviyesine geriledi.

10 milyonu aşkın asgari ücretlinin yılbaşında 320 dolar olan bu ücreti, dolar kurunun 17,33 liraya kadar çıktığı dönemde 245 dolara kadar geriledi.
Yılbaşında dolar kuru 13.25 TL iken, bu yıl için belirlenen 4 bin 253 liralık asgari ücretin dolar karşılığı 320 dolara denk geliyordu. Son günlerde dolar kurunda yaşanan ani yükseliş ile birlikte dolar kuru 17,33 TL seviyelerine kadar çıkarken asgari ücretin dolar karşılığı 245 dolara kadar düştü ve 6 aylık erimenin 75 dolara ulaştığını gösterdi.
Halen 4 bin 253 TL olan asgari ücretlinin maaşı, dolar kurunu 17.33 TL alırsak bugün sadece 245 dolar ediyor. 2008’deki ekonomik krizde dolar kuru 1.17 TL iken 503 liralık asgari ücret 429 dolara denk geliyordu. Aradan geçen zamanda asgari ücretli 184 dolarını kaybetti. Asgari ücret 2019’da 369 dolar, 2018’de ise 426 dolar ediyordu.
Türkiye’de asgari ücretli olarak 10 milyon civarında kişi çalışıyor. Dolar kuru ve enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı konusu ise henüz kesinleşmiş değil.
Bu haber 380 kez okundu.
HABER LİSTESİ
-
01
Demir fiyatlarının düşmesi konut fiyatlarını düşürmez !İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, maliyetlerin çok yüksek olduğunun altını çizerek demir fiyatının düşmesinin konut fiyatlarında bir düşüş sağlanmayacağını belirtti. -
02
BAŞARILI KALECİ KURTULUŞ DEDİGeçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’de Şampiyon olarak BAL ligine çıkan 1947 Çekirge İdman Yurdu’nun kalesini koruyan, BAL Ligi tecrübeleri bulunan Kaleci Berkay KARAKUZU kendisini sarı kırmızı renklere bağlayan imzayı attı. -
03
Nev-Arus Gelinlik ve Organizasyon Açıldı!Evleneceklerin hayallerini süsleyen birbirinden şık ve özel tasarım gelinlik ve kınalık çeşitlerinin yer aldığı Nev-Arus Gelinlik ve Organizasyon mağazası İnegöl’de düzenlenen törenle hizmete açıldı. -
04
Ak Parti’li isimden erken seçim açıklaması !AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan ‘erken seçim’ ve AK Parti’nin oy oranıyla ilgili açıklama geldi. -
05
Seyir halinde su içmek isterken şarampole uçtu !Bursa-Ankara karayolu Ümitalan mevkide meydana gelen kazada minibüs şarampole uçtu. Kazada araç sürücüsü hafif şekilde yaralandı.