Tarih: 07.04.2015 07:57

25. DÖNEM MECLİSİNİN İSİMLERİNİN BELİRLENME GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

Bugün siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK’ya alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç 17.00’a kadar vermelerinin son günü.

Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, resmi gazete ve illerde 24 Nisan 2015 günü YSK tarafından ilan edilecek.

YSK’nın resmi gazetede yer alan kararına göre, 31 parti seçimlere katılabilecek.

İlçemizin milletvekili adaylarının kimler olduğu akşam saatlerinde meydana çıkacak.

Milletvekili adaylığına iktidar partisi Ak partiden 11 Cumhuriyet Halk partisinden 4 Milliyetçi Hareket partisinden 2 İnegöl’lü başvurmuştu.

Aday adaylığı sürecinin sonuna gelindiği bugün nefesler tutulmuş durumda.

Özellikle iktidar partisi Ak partiden aday gösterilecek isim merakla bekleniyor. Mevcut milletvekili Hüseyin Şahin tekrara aday adayı olmuştu. 22 ve 23. dönem eski milletvekili Sedat Kızılcıklı eski ilçe başkanı Bülent Temelli eski il yöneticileri Ayhan Salman ve H. Serpil Şahin en şanslı adaylar olarak konuşuldu. Adayların çokluğu ve mevcut milletvekili Hüseyin Şahin’in akıbetinin ne olacağı heyecanın katlanmasına sebep oldu. Beklentilere göre mevcut milletvekili Hüseyin Şahin tekrar aday olarak gösterilecek.

Yerel seçimlerde oylarını arttıran MHP’ye ise İnegöl den 2 isim başvurdu. Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterilen Fikret Fidan ve Bursa il başkanlığı görevinden ayrılarak aday adayı olan Hasan Toktaş. MHP genel merkezi tarafından İnegöl adayına ilk üç sıra içinde yer verilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet halk partisi içinse ön seçim yapılmıştı. Ön seçime İnegöl den giren isimler Turhan Neşe, Erkan Dönmez, Abdullah Büyükışıklar, Zemci Şahin oldu. Yapılan ön seçim oylamalarında CHP Bursa üyeleri İnegöllü adaylara ilk beşte yer vermediler. CHP İnegöl ilçe örgütü bir kez daha milletvekili adayı çıkaramadan seçimlere hazırlanıyor.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —