Bakan şimşek: enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek.

Bakan Şimşek, enflasyon için "Önümüzdeki aylardan itibaren düşecek" dedi.

Bakan şimşek: enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber'de Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

 

Bakan Şimşek, para politikasında güçlü adımlar atıldığını belirterek, enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru gelindiğini belirtti.

 

Şimşek, Türkiye ekonomisini değerlendirirken küresel anlamda yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenildiğini aktararak, içinde bulunulan durumda rüzgarın arkadan esmediğini dile getirdi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda aylık bazda önümüzdeki aylarda başlayacağını yıllık bazda düşünün etkisinin 2024'ün yarısında görüleceğini ancak aylık enflasyonun düşüşünün etkisinin hemen görülebileceğini anlatarak şöyle konuştu:

 

Maliye politikasında önleyici tedbirler aldık. Para politikası gecikmeli devreye giriyor, bugün aldığımız tedbirlerin etkisi aylar sonra kendisini gösteriyor, sonuçlarını almamız zaman alacak. Bir yıl sonraki enflasyonu çıpalayacak, onu bir şekilde yatırımcıları ikna edecek bir para politikası duruşuna geçeceğiz dedik ve o noktada gerekeni yaptık. Yapısal reformları bir takvime bağladık.

 

"Türkiye'ye ilgi büyük"

 

Yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi ile ilgili de açıklama yapan Şimşek, şu bilgileri aktardı:

 

3 gün boyunca toplantılar yaptık. 100'ün üzerinde yatırımcıyla yoğun temaslarımız oldu. Türkiye büyük bir piyasa. Potansiyeli güçlü olan bir ekonomi. Türkiye'ye ilgi büyük. Algıda ciddi bir iyileşme var. Algıda ciddi bir iyileşme var. Bizim programın ana hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım var. Program önemli bir fırsat içeriyor, bu nedenle bütün kesimlerden, yatırımcılardan ilgi çok yoğun. Önümüzdeki dönemde ilginin yoğunlaşmasını bekliyoruz, çünkü uygulama anlamında programın erken aşamasındayız.