Tarih: 27.07.2018 18:43

Chp'de Muhalifler Kurultay İçin Toplanan İmza Sayısını Açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Yaşar Tüzün, Genel Merkez'e destek açıklaması yaparak 'kurultay talebinden vazgeçin' diyen il başkanlarına tepki gösterdi
24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası seçimli olağanüstü kurultay sesleri yükselen CHP'de, seçimli olağanüstü kurultay için toplanan ıslak imza sayısını açıklandı. CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün'Kurultayın toplanması için yeter sayı mevcuttur. Toplam 628 delegemiz bize imzasını göndermiştir' dedi. Tüzün, bu imzaların 559'unun ellerinde olduğunu, 69'unun ise pazartesi günü geleceğini söyledi. İmza toplama sürecinin üç gün daha süreceğini belirten Tüzün, 'Pazartesi saat 17:30 itibarıyla bu sayının 700'ü aşmasını bekliyoruz' ifadesini kullandı.

'32 il başkanımızı sayabildik'

Genel Merkez'e destek açıklaması yaparak 'kurultay talebinden vazgeçin' diyen il başkanlarına tepki gösteren Yaşar Tüzün, '58 il başkanının beyanda imzası var dense de fotoğrafta 32 il başkanımızı sayabildik'ifadesini kullandı. Tüzün, konuşmasının devamında şunları söyledi: 'Gelinen noktayı şeffaf bir biçimde açıklayıp bilgilendirme amacı ile buradayız. Sevgili basın mensupları, tüzüğümüz gereği imza kampanyasının başlamasından sonra 30 Temmuz saat 17:30'da imza verme süresi sona eriyor. Delegelerimiz, saat 17:30'a kadar imzalarını verebilirler. İmza süreci kapandıktan sonra bu imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edilecektir.

'129 imzanın olduğunu düşünmüyoruz'

'Milletvekili arkadaşlarımız dün bir bildiri yayınladılar, bu bildiride 129 arkadaşımızın ismi geçti, bakın ismi geçti diyorum, imzası değil. Ben aranmadım, benim gibi aranmayan birçok arkadaşımız var. Onların şahsi fikirlerine saygı duyuyoruz ancak 129 imzanın olduğunu düşünmüyoruz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —