Tarih: 14.01.2015 13:49
FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ
İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, müdürlülüğün 2014 yılı faaliyetlerini ve 2015 yılı planlarını değerlendirdi. Yücel, İnegöl’ü sporda marka şehir yapmak için çalıştıklarını ve önümüzdeki aylarda spor çalıştayı gerçekleştirerek ciddi bir stratejik planlama ile spor adına farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
5 Ocak 2014 tarihinde İnegöl Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü görevine atanan Yusuf Şevki Yücel, 2010 yılında bakanlık olarak kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde teşkilatlanması, kurumsal kimliğinin oluşturulması sürecinin İnegöl’de de yürütüldüğünü, İnegöl’ün her alanda olduğu gibi sporda da çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
KURUM HAKKINDA HİÇ FİKİR SAHİBİ DEĞİLDİM
Göreve başladıktan sonra esasen yabancı olmadığı bir camiaya geldiğini ancak kurum ve işleyiş olarak hiç fikir sahibi olmadığı bir kuruma atandığını belirten Yusuf Şevki Yücel, “Kurumumuzda görev yapan 7 antrenör 2 sportif eğitim uzmanı, 1 gençlik lideri, 2 memur, 2’si kadrolu olmak üzere 5 hizmet personeli ile 236 bin nüfuslu 52 bin öğrencisi 32 spor kulübü bulunan 1. Lig’de erkek voleybol takımı, 2. Lig’de futbol takımı bulunan İnegöl’ün spor organizasyonlarını sevk ve idare etmekteyiz” dedi.
İHTİYAÇ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GİDERİLDİ
İlçemizde Türkiye’deki birçok ilden daha fazla sporcu üretildiğini belirterek spor tesislerinin önemine ve sayısına dikkat çeken Yücel, “İnegöl’de mevcut Bakanlığımıza ait 2 bin 500 seyirci kapasiteli tek kapalı spor salonumuz birçok ilde dahi bulunmayan özellik ve büyüklüktedir. Diğer taraftan Alanyurt Yunus Emre Salonu, Kültürpark İnegöl Kapalı Spor Salonu ve Yenice Belediyesi’nce yaptırılmış olup İnegöl Belediyesine devredilmiş olan Yenice Kapalı Spor Salonları salon sporlarında antrenman amaçlı kullanılmakta, zaman zaman resmi müsabakalar ve etkinlikler için tahsis edilmektedir. Futbol müsabakaları ise Sanayi Sahası, Kurtuluşspor Sahası, Yenice Sahası olmak üzere resmi müsabaka standart ölçülerine sahip üç sahada oynanmaktadır. İnegöl Belediyesi 2014’te Akhisar, Huzur ve Süleymaniye Mahallelerinde futbol kulüplerinin kullanımına sunduğu semt sahaları yaparak antrenman salonu ve tesis ihtiyacını önemli ölçüde gidermiştir” şeklinde konuştu.
İNEGÖL TÜM BRANŞLARDA BAŞARILI SONUÇLAR ALIYOR
İnegöl’ün futbol dışında diğer branşlarda da çok başarılı sonuçlar alan kulüplerin olduğunu aktaran Yücel, “İnegöl, ferdi ve takım sporlarında başarıdan başarıya koşan bir ilçedir. Voleybol branşlarında kulüp olarak genç erkeklerde İnegöl Belediyespor, genç bayanlarda ise İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü, basketbolda ise İnegöl Çarşıspor ve İnegöl Belediyespor müsabakalara katılarak ilçemizi temsil etmektedir. İnegöl Belediyespor, kort tenisi, masa tenisi, taekwondo, güreş, halter branşlarında Kafkasspor; masa tenisi, satranç karate branşlarında Anadolu Gençlik Kulübü ve Şekerspor Kulübü wu shu, kikboks gibi branşlarda bölge ve Türkiye şampiyonalarında çok değerli sonuçlar almıştır. Okul sporlarında 12 okulumuz Bursa’yı Türkiye şampiyonalarında temsil etmiş derecelerle dönmüşlerdir” diye konuştu.
GENÇLİK MERKEZİ OCAK 2015’TE TAMAMLANIYOR
Milli Eğitim, Müftülük, Orman İşletme Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi ile protokol imzalayarak gençlerin ve çocukların boş zamanlarını değerlendirebileceği aktiviteler, kurslar ve faaliyetlerin, ulusal ve yerel projelere gençlerin katılımını sağlamayı planladıklarını söyleyen Yücel, “2014 yılında Gençlik Merkezimizi kurduk. Bu kapsamda İnegöl Gençlik ve Spor Timi yönergesini oluşturduk. Bu yönergeye göre tim ortaokul, lise, yüksek okul ve fakülteden, seçilmiş birer temsilci, diğer gençlik derneklerinden ve yurtlardan birer temsilci öğrenci alınarak tim oluşturuldu. Bu öğrenciler kendi okullarından her sınıftan ve bölümden birer kişi ile kendi ekiplerini oluşturuyor. Enteraktif bir iletişim ağı kurularak gençlik liderimize bağlı olarak iletişim kuruyorlar. Herhangi bir etkinlikte liderimizin duyurusu ile bir anda 600-700 genç toplanabiliyor. Bu şekilde iletişim kurarak İnegöl’de birçok etkinlik organize ettik. Gaziler Günü’nde gençlerle gazilerimizi bir araya getirip hatıralarını dinleme fırsatı bulduk. Hediyeleşme ve duygusal anların yaşandığı bu program gazilerimizi oldukça mutlu etti. Diğer belirli gün ve haftalar için bir araya gelindi. Bu hafta itibarı ile başvurularını aldığımız gitar, bağlama, yabancı dil, mangala, folklor ve benzeri kurslarımızı da başlatıyoruz. İnegöl Gençlik Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda oluşturduğumuz derslik ve salonlarda eğitim vermek üzere planlandı. Ayrıca esas binası Bankoca Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde 2 katlı sahne sanatları, görsel sanatlar, bilgisayar odaları ve dersliklerin bulunduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı İnegöl Gençlik Merkezi Ocak 2015 ayı sonunda tamamlanarak faaliyete geçecek. Gençlik liderlerimiz, projeleri bu merkezden yürütecek kurs faaliyetleri burada yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLECEK
İnegöl’ün sporda marka şehir olmasını arzuladığını belirten Yücel, “Bunun için ciddi bir veri tabanı mevcut durum analizi yapıyoruz. Şubat veya Mart ayı içerisinde İnegöl Belediyesi ve Sayın Kaymakamımızın himayesinde bir spor çalıştayı planlıyoruz. Çıtayı nasıl yükseltebiliriz bunu birlikte akademisyenleri ile birlikte konuşarak planlayacağız. Ciddi bir stratejik planlama ile spor adına bir farkındalık oluşturma hedefimiz var. Tüm paydaşlarımızın fikrini ve önerilerini alacağız. Kulüp sayısını artırmak, bunları sponsorlarla buluşturmak, elit sporcuları başka il ve ilçelere kaptırmamak için maddi ve manevi desteklemenin fiziki şartları iyileştirmenin geliştirmenin yolunu bu çalıştayda bulacağımızı ümit ediyorum” dedi.
SPOR YAŞAM TARZI HALİNE GELECEK
İnegöl halkının spor yapması ve sporu bir yaşam tarzı haline getirilmesi için tüm çalışanlarıyla İlçe Spor Müdürlüğü olarak ilçe halkının yanında olduklarını belirten Yücel, “Birçok ilde dahi bulunmayan mevcut tesislerimize projesi Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı bütçesine dâhil edilen kapalı olimpik yüzme havuzumuzla birlikte tüm İnegöl halkının spor yapması için sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri için tüm çalışanlarımızla, beden eğitimi öğretmenleri ve özel spor tesisleri ile birlikte İnegöl halkının hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.
KÂİNAT BOŞLUK KABUL ETMEZ
Spora teşvik noktasında tüm mülki amirleri ve iş adamlarını duyarlı olamaya çağırarak açıklamalarına devam eden Yücel, “Kâinat boşluk kabul etmez. Gençlerimiz ve çocuklarımızı spora teşvik etmediğimizde boş zamanlarını başka yerlerde kötü alışkanlıkların, kötü niyetlilerin bulunduğu ortamlarda geçirecekler. Bizler sağlıklı yaşamak istiyorsak bir şekilde spor yapmalıyız. Lisanslı, doktor kontrolünden geçmiş sporcuların sayısı arttıkça İnegöl’de huzur ortamı sağlanacaktır. Bu yüzden İnegöl halkına son olarak şu mesajımızı iletebiliriz. Ya sporcu olun, ya destekleyici olun” açıklamalarında bulundu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —