HER DOĞRU SANDIĞINIZA İNANMAYIN

HER DOĞRU SANDIĞINIZA İNANMAYIN

HER DOĞRU SANDIĞINIZA İNANMAYIN

Soru: iPhone'ların Home butonuna iki kere basarak arka plandaki uygulamaları kapatmak batarya ömrünü artırır, telefonu hızlandırır mı? YANLIŞ. Maalesef boşuna uğraşıyorsunuz! Hiçbir faydası yok. Zaten telefonlar belirli sayıda uygulamanın çalışmasına izin veriyor Megapiksel ne kadar yüksek ise, kamera o kadar iyidir Doğru mu yanlış mı? Megapikselin yüksek olmasını takiben, daha kaliteli fotoğraflar çekilebileceği gerçeği yansıtmamaktadır. Var olan megapikselin değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösterir. Mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamikler ile fotoğrafın kalitesi belirlenebilir. Megapiksel yalnızca bir etkendir ve en önemli etken değildir. Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır. Doğru mu yanlış mı? İtalyanların bu ünlü çan kulesi aslında dik olarak tasarlanmış. Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamış Çok yüksekten düşen bozuk para bir insanı öldürebilir! Doğru mu yanlış mı? Bozuk parayı ne kadar yüksekten düşürmüş olursanız olun, ulaşabileceği son hız 50-80 km'dir. Ki bu öldürecek kadar hızlı değildir ama acıtır. Çin Seddi uzaydan çıplak gözle görülebilir. Doğru mu yanlış mı?  Çin Seddi çok büyük olabilir, fakat uzaydan görülebilecek kadar geniş değildir. İnsan ürünü uzaydan görülebilir en belirgin şey aslında ışıklardır.
  Telefonun şarjı bitmeden yeniden şarj etmeyin; bataryaya zarar verir Doğru mu yanlış mı? YANLIŞ. Bu durum bugün pek çok telefonda bulunan Lityum-ion piller için geçerli değil. Bu piller eski tür piller ile aynı ham maddeyi içermezler. Bu nedenle tamamen bitmeden yani içinde şarj varken yeniden doldurulabilir; bataryaya bir zararı olmaz. Akıllı telefonları gece şarjda bırakmak piline zarar verir.
Doğru mu yanlış mı? Akıllı telefonlar pil dolduğunda elektrik akımını keserler. Yani yüzde 100 şarj dolumu olduğunda telefonu fişten çekmezseniz hiçbir şey olmaz; ne telefon patlar ne de batarya ömrü kısalır. Suya tuz atarsanız daha çabuk kaynar Doğru mu yanlış mı? Aslına bakarsanız tuz attığınızda kaynama süresini uzatırsınız.