Burhan Sayılgan, yaptığı açıklamada geçmiş dönemde görev yapan İHH İnegöl İlçe Başkanı İlhan Tatlı'ya hem teşekkür etti hem de varsa kusurlar için özür diledi. Sayılgan, İnegöl'de yıllardır sürdürülen başarılı faaliyetlerin takdire şayan olduğunu vurguladı.
İnegöl’ün geçmişte yaptığı çalışmaların Türkiye genelinde örnek olduğunu belirten Sayılgan, “İnegöl’de yapılan çalışmalar, beklenen seviyenin çok üzerinde gerçekleşti. Yetimlere, mazlumlara yönelik yapılan yardımlar ve hayır çalışmaları sayesinde ilçemiz, ülke genelinde öne çıkmıştır,” dedi.
Konuşmasında İHH Genel Merkezi’nin aldığı yeni kararlara da değinen Sayılgan, geçmişte bazı ilçelere şube statüsü verildiğini ancak artık tüm şubelerin illere bağlanmasının uygun görüldüğünü belirtti. Sayılgan, “Genel Merkez, ilçelerde bağımsız şube yapısının sürdürülebilir olmadığını belirterek, bu yapıyı yeniden illere bağlama kararı aldı. Bu kapsamda İnegöl de Bursa Şubesi’ne bağlanmıştır,” ifadelerini kullandı.
Geçmiş dönemde yaşanan iletişim eksikliklerine de değinen Sayılgan, “Belki bizim de hatalarımız, eksiklerimiz olmuştur. Bu nedenle önceki yönetimden helallik istiyoruz. Yapılan hizmetlerden dolayı İlhan Tatlı ve yönetimine tekrar teşekkür ediyorum,” dedi.
Yeni temsilci Turgay Demir’e başarılar dileyen Sayılgan, İnegöl halkından da destek isteyerek, hayır çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
‘’Yeni Temsilciden Birlik Çağrısı Geldi ‘’
Daha sonra söz alan İnegöl İHH Temsilcisi Turgay Demir Kıymetli gönül dostlarımız, kıymetli İnegöllüler ve değerli basın mensupları,
Bugün burada; şahsım, yönetim kurulum ve gönüllülerimiz adına yeni bir göreve adım atarken, aslında büyük bir sorumluluğun da emanetini devralmış bulunuyorum.
İHH İnegöl İlçe Temsilciliği görevini üstlenmiş olmanın heyecanı kadar, bu güvene layık olma gayretini de tüm kalbimde taşıyorum.
Bu temsilcilik yalnızca bir görev değil; merhametin organize olmuş hâline hizmet etme çabasıdır. Biz, İHH olarak sadece yardım dağıtan değil; iyiliği planlayan, büyüten ve kalıcı kılan bir anlayışın temsilcisiyiz. Ve şimdi bu anlayışı, İnegöl’de daha güçlü, daha kapsayıcı, daha etkin hâle getirmek için yola çıktık.
İnegöl, geçmişte de bu hareketin önemli bir parçası oldu.
Bugüne kadar:
•Onlarca yetim ailesine sahip çıkıldı,
•Kurban kampanyalarıyla mazlum coğrafyalara umut taşındı,
•Ramazan organizasyonlarında binlerce sofraya misafir olundu,
•Afetlerde ilk ulaşan ellerden biri olundu.
Bu vesileyle, görevlerini büyük bir özveriyle yürütmüş olan önceki başkanımıza, yönetim kurulumuza, gönüllü kardeşlerimize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.
Onların emekleri, bugün bizlere yol gösteren en güçlü mirastır.
Bugün itibariyle,
•Ana yürütme kadromuzla,
•İstişare ekibimizle,
•Mahalle temsilcilerimiz, genç gönüllülerimiz ve kanaat önderlerimizle,
İnegöl’de daha sistemli, daha organize ve daha katılımcı bir yapı kurmak için çalışmalara başlamış bulunuyoruz.
İnegöl kamuoyuna da bu noktada açık bir çağrımız var:
Bu yol birlikte yürünecek bir yoldur.
Bu hareket, sizlerin duasıyla, desteğiyle, sahiplenmesiyle anlam bulacaktır.
İyiliğin bireysel değil, toplumsal bir seferberlik olduğuna inanıyoruz. O yüzden buradayız. O yüzden omuz omuza olmaya davet ediyoruz.
İHH olarak, ümmetin neresinde bir gözyaşı varsa orada olmaya,
123 ülkede insanlık onuru için gece gündüz çalışmaya,
kalıcı projeler üretmeye ve adil bir dünya hayalini diri tutmaya devam edeceğiz.
Ve elbette biliyoruz ki;
Güven kazanmak zaman alır, onu taşımak ise ömür boyu sorumluluk ister.
Bu güvene layık olmak için adaletle, şeffaflıkla, istişareyle ve gönülden çalışacağız.
Son olarak şunu ifade etmek isterim:
İHH bir yardım kuruluşu değil yalnızca; bir duruş, bir vicdan, bir ümmet bilincidir.
Ve bizler, İnegöl’de bu bilinci “merhametin organize olmuş hâli” olarak temsil etmeye kararlıyız.
Rabbim bu kutlu görevde bizleri mahcup etmesin.
Dualarınıza ve desteğinize talibiz. ‘’ dedi.