Başkan Turgut açıklamasında, İMOS’un kuruluşundan bu yana İnegöl Mobilyası markasının itibarını ve değerini artırmak için tüm kaynaklarını seferber ettiğini vurguladı. Dernek olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri I’m Design etkinlikleri, Atölye İnegöl programları, URGE kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmeleri ve İMOS Akademi eğitimleri gibi çalışmalarla sektörde kaliteyi ve üretim gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Turgut, uzun süredir üzerinde çalıştıkları “İnegöl Mobilyası Garanti Markası” projesinin, üretimden satışa kadar her aşamada belirli kalite standartları getirerek, bu standartlara uyan firmalara kalite ve hizmet yeterlilik sertifikaları verilmesini amaçladığını söyledi. Turgut, "Bu sayede hem yurt içinde hem de yurt dışında İnegöl Mobilyası'nı güven ve kaliteyle anılır hale getirmek istiyoruz" dedi.
Turgut ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan Kümelenme Destek Programı kapsamında 5 yıl sürecek geniş kapsamlı bir projeye başladıklarını duyurdu. 13 Haziran 2025 tarihinde bakanlık tarafından onaylanan proje, yüzde 70’i hibe desteğiyle hayata geçirilecek. Projede İMOS’un koordinatörlüğünde, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi de paydaş olarak yer alıyor.
Özellikle son dönemde sektörle ilgili çıkan olumsuz haberlerden duydukları üzüntüyü dile getiren Uğurtan Turgut, İnegöl Mobilyası markasının izinsiz ve uygunsuz kullanımıyla ilgili hukuki süreçlerin de titizlikle takip edildiğini vurguladı. Gelen ihbar ve şikâyetlerin değerlendirilerek, marka değerine zarar verebilecek her türlü girişime karşı yasal adımlar atıldığını ifade etti.
Son olarak MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin sektöre yönelik öneri ve temennilerine gönülden katıldıklarını belirten Turgut, İnegöl ve İnegöl Mobilyası adına katkı sunacak her türlü fikir ve projeye açık olduklarını dile getirdi.
Turgut, açıklamasını "Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız" sözleriyle tamamladı.