Halk arasında cücelik olarak bilinen Akondroplazi rahatsızlığı bulunan ve 80 santimetre boyunda, 24 kilogram ağırlığında olan Tüfekçi’nin yumurtalığında 3 kilogram ağırlığında kist tespit edildi.
İnegöl’deki özel bir hastanenin Kadın Hastalıkları Bölümü’nde gerçekleştirilen operasyon, belden yapılan anestezi ile hastanın uyanık halde tutulduğu 1,5 saatlik bir süreçte başarıyla tamamlandı. Kistin çıkarılmasının ardından Tüfekçi’nin kilosu 21’e düştü.
Ameliyatı gerçekleştiren Anestezi Doktoru Mahmut Gül, hastanın boy ve kilosu nedeniyle uyutmanın riskli olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
“Hastamız 30 yaşında, 80 santimetre boyunda ve 24 kilo ağırlığında. Yumurtalıklarında kist olduğu için ameliyat gerekiyordu. Büyük damar yolu açarak belden uyuşturma yöntemiyle operasyonu güvenle tamamladık. Literatürde pek rastlanmayan bir vaka olmasına rağmen ameliyat sorunsuz geçti.”
Kadın Hastalıkları Uzmanı Mustafa Kır ise, “Hastamızda 20 santimlik kistlik yapıda tümör vardı. Bunu başarılı bir operasyonla çıkarttık” dedi.
Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Nurdan Tüfekçi, hislerini şu sözlerle paylaştı:
“Birkaç yıldır karnım ağrıyordu, farklı teşhisler koydular. Sonunda ameliyat oldum. Uyanıktım, doktorum sürekli yanımdaydı. Güzel geçti, biraz ağrım var ama iyiyim. Herkese teşekkür ederim.”
Tüfekçi’nin ablası Tuğba Karakuş da kardeşinin uzun süredir yaşadığı sağlık sorununa sonunda doğru teşhis konulduğunu belirterek, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.