Tarih: 01.05.2015 19:03

Kandil geleneği sürdü

Facebook Twitter Linked-in

Regaip Kandili dolayısıyla İnegöl Belediyesi ve STK’lar tarafından İnegöl genelindeki camilerde helva ikramları gerçekleştirildi.

Regaip Kandili kapsamında yatsı namazının ardından ilçe genelinde İnegöl Belediyesi ve STK’lar ve kültür dernekleri tarafından helva ikramlarında bulunuldu.

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından İshakpaşa Camii’nde namaz sonrası camiyi dolduran vatandaşlara, helva ikramında bulunurken, Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Kurşunlu Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek ikram geleneğini sürdürdü.

İnegöl Belediyesi ise Altınbaş Camii’nde yatsı namazı sonrası vatandaşlara helva ikramında bulundu. Gerçekleştirilen ikrama AK Parti Bursa Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Yönetimi de programa katılım gösterdiler.

MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖZEL BİR GECE

Program sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tüm ilçe halkımızın Regaip Kandilini tebrik ediyorum. İnegöl’ün iki farklı camisinde kandil dolayısı ile bir aradayız. Bu akşam Altınbaş Camii’nde ben, Başkan Yardımcılarım ve teşkilat mensuplarımız buradayız. Ayrıca Milletvekilimiz de burada. Bu vesile ile ilçe halkımızla bir araya geldik. Üç aylara girmiş bulunmaktayız. Malum Recep, Şaban ve Ramazan ayları ibadetlerin daha üst düzeyde makbul olduğu, Müslümanların daha fazla kenetlendiği, Müslümanların daha çok ibadetle uğraştığı aylardır. Üç ayların ilk Cuma akşamı da Regaip kandili… Tabi Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi bu ayların içindedir. Cuma geceleri Müslümanlar için özel bir gecedir. Ben bu vesile bile bunları bahane bilip cemaatimizle, ilçe halkımızla bir araya gelmeye çalıştık. Altınbaş Camimizin çok güzel cemaat vardı. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın İslam âleminin kandilini kutluyorum” dedi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —