Kani Ahmet Erbay DEVA Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu!

2019'da bağımsız olarak Belediye Başkanı Adayı olan Kani Ahmet Erbay, yerel seçimler sonrası Deva Partisi kurucu İnegöl İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı.

Kani Ahmet Erbay DEVA Partisi

Yakın bir süre önce İlçe Başkanlığı'nı Onur Metinbaş'a devreden Erbay, 2024 yerel seçimlerinde Deva Partisi Meclis Üyesi adayı olarak Metinbaş'ın listesinde yer aldı. Kani Ahmet Erbay bugün ise partisinden istifa ettiğini "vakit tamam" diyerek duyurdu.

DEVA OLAMADIK
Kani Ahmet Erbay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vakit tamam. Yıllardır bir başıma mücadele verdim.
Daha güzel bir İnegöl, daha güzel bir ülke için. Bağımsız , hür ve demokrat. Sonrasında bir umut deva olalım diye teklif geldi. Ama olmadı."

DEVA PARTİSİ İLE BAĞIM KALMAMIŞTIR
"Çok önceden alınmış bir kararın beraber yol aldığımız arkadaşlar zarar görmesin diye ertelenmiş bir duyurusu. Kurucu ilçe başkanlığını üstlendiğim Deva Partisi ile bir bağım kalmamıştır. Yaptıklarımdan değil, yap(a)madıklarımdan dolayı bazı pişmanlıklarım var. Ülke ben ve benim gibi düşünenler istemese de başkanlık sisteminin mecburiyetlerini yaşıyor. İki kutuplu bir siyasi iklim iyice belirginleşti. Siyaseti yeniden şekillendirme gücüm yoksa bile bu şehir için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Ne yapabilirsek o. İnancım o ki daha güzel günler göreceğiz."