Tarih: 07.07.2015 09:09

KENT KONSEYİNDEN ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Facebook Twitter Linked-in

Kent Konseyi Aileyi Güçlendirme Çalışma Grubu üyelerinden Psikolojik Danışman Melike DAĞLI 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında YGS ve LYS’ye girmiş öğrencilere yönelik İnegöl Kent Konseyi Bina’sında, üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Psikolojik Danışman Melike DAĞLI, öğrencilerin yeterli başarı elde etmiş olmalarına rağmen yanlış tercihler sonucunda herhangi bir üniversiteye yerleşemediklerini ya da yine yanlış tercihten kaynaklı olarak gittikleri bölümden memnun olmayıp okulu bıraktıklarını dile getirdi. Bölüm seçerken öğrencilerin sadece başarı sırasına dikkate aldıklarını, yazmayı düşündükleri bölümün kendilerinin ilgi ve yeteneklerine uygun olup olmadığıyla ilgilenmediklerini ifade etti. Ayrıca gençlerin tercihlerinde yer verdiği bölümlerin Devlet, Vakıf, KKTC veya Yurtdışı da olsa maddi koşullarına dikkat etmeleri gerektiğini, üniversite ve bölüm seçimlerinde maddi koşulların da pek çok aile için önem barındırdığını, tercih listelerine yazdıkları bölümle ilgili koşulları mutlaka incelemeleri gerektiğini, bazı bölümlerde puan ve başarı sırasının denk gelmesine rağmen özel koşulların da olabileceğini hatırlattı.

Psikolojik Danışman Melike DAĞLI, son olarak tercih başvuru süresinin ne zaman sona ereceğini dikkate almaları gerektiğinin önem taşıdığını belirtti ve herkese başarılar diledi.

Ücretsiz Tercih Danışmalığı 6-14 Temmuz saat 09.00- 19.00 arasında Kent Konseyi Ofisinde Sunulmaktadır. Sınava giren tüm adayları Kent Konseyimize bekliyoruz.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —