Tarih: 23.02.2015 20:11

Safvet’ten dünya dereceleri

Facebook Twitter Linked-in

Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi’nin 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 4 madalya kazanarak Türkiye’nin gururu oldular.

Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri Amerika’daki matematik olimpiyatlarının adeta tozunu attılar. Bursa Özel Nilüfer Eğitim Ku​rum​la​rı​’na bağ​lı Özel Safvet Or​ta​oku​lu, ABD Ma​te​ma​tik Bir​li​ği ve Neb​ras​ka Üni​ver​si​te​si​’nin 61. Ulus​la​ra​ra​sı İl​köğ​re​tim Ma​te​ma​tik Olim​pi​ya​tı​’n​da 1 al​tın, 2 gü​müş, 1 bronz olmak üzere top​lam 4 ma​dal​ya ka​zan​dı.

EN PRESTİJLİ YARIŞMA

Alanında dün​ya​nın en pres​tij​li ya​rış​ma​sı sa​yı​lan 61. AMC-8 Ulus​la​ra​ra​sı Ma​te​ma​tik Olim​pi​ya​tı​’na 86 ül​ke​den 6 bin okul​un 350 bin il​köğ​re​tim öğ​ren​ci​si ka​tıl​dı. Ya​rış​ma​da ma​dal​ya​lar Tür​ki​ye, Gü​ney Ko​re, Çin, Ame​ri​ka, Ka​na​da, Rus​ya ve Tay​van​lı öğ​ren​ci​ler ara​sın​da pay​la​şıl​dı.

GELECEKLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Özel Nilüfer Safvet Müdürü İsmail Göbül, öğrencilerin başarısının okul, Bursa ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. Göbül, “Bu olimpiyat dünyada kabul gören önemli bir yarışma. Bizler öğrencilerimizin eğitim-öğretimini her anlamda takip ediyoruz. Bu tip yarışmalara hazırlayıp katılımını sağlayarak gelecekleri adına önemli adımlar atıyoruz. Önceki ay açıklanan TEOG sonuçlarına göre bu öğrencilerimizin ikisi tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1’incisi olmuşlardı. Matematik olimpiyatındaki bu başarıları hem bizleri ve hem de Nilüfer Safvet ailesini haklı olarak gururlandırdı” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —