Tarih: 24.08.2015 08:42
SİNEKLER GERİ DÖNDÜ
İnegöl’de geçtiğimiz hafta yaşanan sinek istilası ilaçlamalarla kesilirken, kör sinekler dün yine ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü ikindi sonrasında İnegöl'de ortaya çıkan küçük sinekler, ilçeyi adeta esir almıştı. Binlerce küçük sinek başta bisiklet ve motosiklet sürücüleri olmak üzere tüm vatandaşları rahatsız ederken, ilçe halkı sineklerden duyduğu tedirginlik yüzünden çocuklarını sokağa çıkaramaz hale gelmişti.
Giden onlarca şikayet sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sinekle mücadele ekipleri ilaçlama çalışmalarının startını verdi. Günlerce yapılan ilaçlama çalışmaları sonucunda ilçe rahat erdi derken, bir haftanın ardından kör sinekler yeniden ortaya çıktı. Pazar günü dışarı çıkan vatandaşlar, sineklerle uzun mücadeleler verdi. Özellikle yaya, bisiklet ve motosiklet sürücüleri zor anlar yaşadı.
“MEVSİMSEL” AÇIKLAMASI TATMİN ETMEDİ
Sineklerin yeniden ortaya çıkması Büyükşehir Belediyesi’nin sinekle mücadelede yetersiz kaldığı yorumlarına sebep olurken, daha önce Büyükşehir Veteriner Hekimliğinden yapılan açıklamada bu durumun mevsimsel olduğu açıklanmıştı. Ancak vatandaş aynı düşüncede değil. İlçe halkı, çöp sorununun yaşandığı ilçemizde sineklerin de zamanında alınmayan ve köşe başlarında bekleyen çöpler yüzünden arttığını ileri sürüyor. Yetkililerin bu duruma nasıl bir çözüm bulacakları ve bu iddialara ne yanıt verecekleri ise merak konusu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —